dinsdag 31 augustus 2010

Intrubate Pirate Conference

Intrubate organiseert de ‘Intrubate Pirate Conference’ met o.a.: Arnoud Engelfriet .Met deze conferentie wil Intrubate ruimte voor discussie en verdieping creëeren rondom het hoofdthema: Piraterij. Diverse sprekers zullen hun licht laten schijnen op dit onderwerp.

Andere Pirate conferences leggen steeds minder de nadruk op het juridisch/economische aspect van piraterij en steeds meer de nadruk op het creatieve proces van de kunstenaar en de betekenis van het (her)gebruiken van elementen uit de bestaande cultuur tot een nieuw creatief element van onze huidige cultuur. Intrubate wil breken met die trend. Daarom organiseren wij onze eigen Pirate Conference waarbij de focus terug verschuiven naar de Juridische/ economische kant van de zaak. Daarbij zijn onder andere de volgende onderwerpen belangrijk: de ‘remix’ cultuur die vooral op internet welig tiert evenals de piraterij, de communities die via diverse social media en andere kanalen al hun, en vooral andermans, files sharen, welke impact hebben al deze fenomenen op de economie en wat is daar de betekenis van voor het recht?

Op de Pirate Conference van Intrubate zullen twee sprekers hun licht laten schijnen op de onderwerpen die volgens hen centraal staan of zouden moeten staan in het kader van het Thema: ‘Piraterij’.


De eerste spreker is Lars Leeuw met een filosofische inleiding over (internet)piraterij. Welke fundamentele vragen zijn er aan de orde wanneer het gaat over piraterij? Welke verhouding tussen mensen onderling spelen een rol en welke verhoudingen tussen economie en samenleving ? Hoe relevant is in dit geval een onderscheid tussen virtuele werkelijkheid en niet-virtuele werkelijkheid en wat betekenen die begrippen? Wat zeggen de huidige ontwikkelingen over de aard van menselijke interacties, bijvoorbeeld met betrekking tot begrippen als ‘altruïsme’ of ‘egoïsme’ ?


De tweede spreker is ‘Jurist met een mening’ Arnoud Engelfriet. Arnoud Engelfriet is ICT jurist, gespecialiseerd in internetrecht en werkt als partner bij Juridisch adviesbureau ICTRecht. Hij schreef het boek ‘De wet op internet’, een overzichtelijk inzicht in alle relevante juridische begrippen waar we mee te maken hebben met betrekking tot het internet: http://www.iusmentis.com/boek

Verder is hij uiteraard zelf zeer actief op internet, van zijn site:

“Zijn site Ius mentis is één van de meest uitgebreide sites van Nederland over internetrecht, techniek en intellectueel eigendom. Sinds 2007 blogt Arnoud dagelijks over internetrecht.http://www.iusmentis.com/

Arnoud is medewerker van het Tijdschrift voor Internetrecht en secretaris van de Stichting Copyright en Nieuwe Media. Daarnaast is hij actief op tientallen websites en forums, waaronder Zibb, Netkwesties, Security.nl, Marketingfacts, Tweakers, Netters en Rechtenforum.”

Als spreker deelt hij graag zijn deskundigheid op het gebied van het internetrecht en is hij niet bang een eigen standpunt in te nemen. Het specifieke onderwerp van zijn presentatie op Intrubate is nog een verrassing, hier is echter alvast als voorproefje een link naar de slideshow van zijn ‘Masterclass copyright in het digitale tijdperk’ : http://www.slideshare.net/marketingfacts/masterclass-copyright-in-het-digitale-tijdperk-2-1271557

Daarnaast blijkt zijn betrokkenheid bij het onderwerp uit het feit dat hij ons vroeg zijn gage te doneren aan ‘Bits Of Freedom’ dat opkomt voor de digitale burgerrechten vrijheid en privacy op internet: www.bof.nl.

De Pirate Conference van Intrubate vind plaats op vrijdag 17 september en start iets na 19:00.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten