dinsdag 31 augustus 2010

Performances @ Intrubate saturday

Saturday we present an afternoon filled with performances by the most promising performance-artists from the Netherlands. We also have a special guest from Ireland, she performed at STRP festival 2009: Joan Healy.

Check the links for more information

- Joan Healy (I) www.vimeo.com/959541
- Peter Fengler www.youtube.com/watch?v=Hx0MIErTNfc
- Magic Untitled www.youtube.com/watch?v=BQRb8NeCPss
- Machiel Marsé www.machielmarse.nl/
- Vector en Ralf
- And more.........

Nu Jacks 2.0
Expo:


Nu Jacks 2.0

An overview of five promising and emerging artists from Brabant. The featured artists have either not graduated yet or have graduated less than five years ago and are all based in Brabant. Instead of focusing on a selection of big international names, this project wants to show the broad development of a new generation of artists from Brabant. In terms of imagery they regularly break with academic laws and come to new autonomous insights. The presented artists are:

- Anita Hrnić
- Matijs van de Kerkhof
- Klaas Burger
- Sven Fritz (foto)
- Teun Jansen

Intrubate Pirate Conference

Intrubate organiseert de ‘Intrubate Pirate Conference’ met o.a.: Arnoud Engelfriet .Met deze conferentie wil Intrubate ruimte voor discussie en verdieping creëeren rondom het hoofdthema: Piraterij. Diverse sprekers zullen hun licht laten schijnen op dit onderwerp.

Andere Pirate conferences leggen steeds minder de nadruk op het juridisch/economische aspect van piraterij en steeds meer de nadruk op het creatieve proces van de kunstenaar en de betekenis van het (her)gebruiken van elementen uit de bestaande cultuur tot een nieuw creatief element van onze huidige cultuur. Intrubate wil breken met die trend. Daarom organiseren wij onze eigen Pirate Conference waarbij de focus terug verschuiven naar de Juridische/ economische kant van de zaak. Daarbij zijn onder andere de volgende onderwerpen belangrijk: de ‘remix’ cultuur die vooral op internet welig tiert evenals de piraterij, de communities die via diverse social media en andere kanalen al hun, en vooral andermans, files sharen, welke impact hebben al deze fenomenen op de economie en wat is daar de betekenis van voor het recht?

Op de Pirate Conference van Intrubate zullen twee sprekers hun licht laten schijnen op de onderwerpen die volgens hen centraal staan of zouden moeten staan in het kader van het Thema: ‘Piraterij’.


De eerste spreker is Lars Leeuw met een filosofische inleiding over (internet)piraterij. Welke fundamentele vragen zijn er aan de orde wanneer het gaat over piraterij? Welke verhouding tussen mensen onderling spelen een rol en welke verhoudingen tussen economie en samenleving ? Hoe relevant is in dit geval een onderscheid tussen virtuele werkelijkheid en niet-virtuele werkelijkheid en wat betekenen die begrippen? Wat zeggen de huidige ontwikkelingen over de aard van menselijke interacties, bijvoorbeeld met betrekking tot begrippen als ‘altruïsme’ of ‘egoïsme’ ?


De tweede spreker is ‘Jurist met een mening’ Arnoud Engelfriet. Arnoud Engelfriet is ICT jurist, gespecialiseerd in internetrecht en werkt als partner bij Juridisch adviesbureau ICTRecht. Hij schreef het boek ‘De wet op internet’, een overzichtelijk inzicht in alle relevante juridische begrippen waar we mee te maken hebben met betrekking tot het internet: http://www.iusmentis.com/boek

Verder is hij uiteraard zelf zeer actief op internet, van zijn site:

“Zijn site Ius mentis is één van de meest uitgebreide sites van Nederland over internetrecht, techniek en intellectueel eigendom. Sinds 2007 blogt Arnoud dagelijks over internetrecht.http://www.iusmentis.com/

Arnoud is medewerker van het Tijdschrift voor Internetrecht en secretaris van de Stichting Copyright en Nieuwe Media. Daarnaast is hij actief op tientallen websites en forums, waaronder Zibb, Netkwesties, Security.nl, Marketingfacts, Tweakers, Netters en Rechtenforum.”

Als spreker deelt hij graag zijn deskundigheid op het gebied van het internetrecht en is hij niet bang een eigen standpunt in te nemen. Het specifieke onderwerp van zijn presentatie op Intrubate is nog een verrassing, hier is echter alvast als voorproefje een link naar de slideshow van zijn ‘Masterclass copyright in het digitale tijdperk’ : http://www.slideshare.net/marketingfacts/masterclass-copyright-in-het-digitale-tijdperk-2-1271557

Daarnaast blijkt zijn betrokkenheid bij het onderwerp uit het feit dat hij ons vroeg zijn gage te doneren aan ‘Bits Of Freedom’ dat opkomt voor de digitale burgerrechten vrijheid en privacy op internet: www.bof.nl.

De Pirate Conference van Intrubate vind plaats op vrijdag 17 september en start iets na 19:00.


maandag 30 augustus 2010


Presenting: Generation Ass | Saturdaynight at Intrubate

Saturdaynight we will present Generation Ass.
A night filled with (dub)techno, electro and techhouse!
Axxonlab and Ramb are the first acts we can add to our list. More names to come!

Check out the music of Axxonlab on soundcloud

http://soundcloud.com/axxonlab

Met de pet rond

Intrubate is een onafhankelijke pion in het grote plan van Incubate. Als onafhankelijke pion doen we dus net zozeer precies wat we zelf willen, wat we zelf denken dat goed is. We zijn als een marionet met een schaar die op eigen poten wil staan. We zijn de piratenversie van Incubate maar als piraten onder elkaar houden we ons aan een code: we zijn geen criminele opportunisten die zoveel mogelijk winst voor zichzelf willen houden, we zijn liefhebbers van vrijheid en creativiteit en we zijn niet te beroerd om te delen als we zelf genoeg hebben. Sterker nog, vrijheid en creativiteit delen zich niet als smart in halven maar als enkelvoudige cellen tot complexe structuren en evolueren zo tot iets nieuws. Wij willen hetzelfde als Incubate: een vruchtbare voedingsbodem zijn voor kunst en cultuur. Naar onze mening kan cultuur alleen groeien en bloeien als ze de ruimte krijgt maar ook altijd dankbaar is geworteld in de producten van haar voorgaande generaties van soortgenoten.

Om te groeien en tot bloei te komen is een gunstig klimaat en soms wat hulp van buitenaf nodig. Als het niet genoeg regent is er iemand met een gieter nodig. Wat we daarmee vooral bedoelen is dat we wel wat extra’s zouden kunnen gebruiken! En met extra’s bedoelen we eigenlijk vooral extra geld. Dus daarom nemen wij onze pet af en laten we hem rond gaan en vragen we ons geïnteresseerde publiek om enige sponsoring, alle kleine beetjes helpen en we zijn overal dankbaar voor!

Wil je ons steunen met een financiële bijdrage? Maak gebruik van de Paypal knop (linksbovenaan op de site) of maak op een door jouw gekozen manier iets over naar onze rekening, het nummer is: 1423 40 502 , op naam van: Stichting Ongemotiveerd Kunstenaars Collectief ; t.a.v. SOKC Intrubate extra

Alvast bedankt!

zondag 29 augustus 2010

Dietwin de Jodelaar op Intrubate

Begroting Intrubate

Vanaf vandaag staat onze begroting online. Op deze manier kan iedereen zien hoe we gebruik maken van de subsidie die we hebben gekregen. Daarbij de opmerking toegevoegd dat tips en suggesties altijd welkom zijn. Als je aanvullende ideeën hebt of van mening bent dat we ergens een fout maken, laat het ons weten. Als je aanvullend geld hebt, ons rekeningnummer is: 142340502manier kan iedereen zien hoe we gebruik maken van de subsidie die we hebben gekregen. Daarbij de opmerking toegevoegd dat tips en suggesties altijd welkom zijn. Als je aanvullende ideeën hebt of van mening bent dat we ergens een fout maken, laat het ons weten. Als je aanvullend geld hebt, ons rekening nummer is: 142340502

vrijdag 27 augustus 2010

Bart van der Lee op Intrubate!

Bart van der Lee is a singer-songwriter from Utrecht (NL). Because of the development work of his father he grew up in the Phillipines, Thailand and Kenya. It was in Kenya where is his interest in music came to lift by playing on his mothers guitar. On his thirteenth Bart returned back to the Netherlands together with his parents.

During his studie illustration at the art academy in Utrecht he doesn’t only publish his debut album “Asfalt” (Asphalt), but also the collection of poetry “Aan de Vogels die ik zie” (To the Birds that I see). After graduating an EP and a single follow; two preludes for the album “Between Tall Pine Trees (Sadness & Thunder)” which is reased in 2010.

With his unpolished sound and melancholic tragedy he drags you into the depths and shares from his life’s experiences. The style and the colour of his latest album “Between Tall Pine Trees (Sadness & Thunder)” appear to be built out of components from his musical examples: the deep voice of Tom Waits, the pure arrangements of Johnny Cash’ American Recordings, the preference for the dark side of existence of Nick Cave and the ample beard of Bonnie ‘Prince’ Billy.

yes..PinkpinK op Intrubate!

Intrutuesday! New Names!

Music:

Saturday
- Yes...Pinkpink
- Bart van der Lee

Sunday
- Crappy dog

woensdag 25 augustus 2010

Expo: Matijs van de Kerkhof
Mijn werk bestaat uit alledaagse, herkenbare beelden die geladen zijn met een onbeschrijfbaar desolate en soms dreigende atmosfeer. Ik ben geïnteresseerd in zaken die zich afspelen achter gesloten deuren op zowel feitelijk als psychologisch niveau. Ook probeer ik absurditeit en raadselachtigheid vast te leggen in beelden die dat op zichzelf niet zijn.” In de titel van de tentoonstelling voegt Matijs twee begrippen samen die de aanzet zijn geweest tot het werk en de bezoekers uitdagen om zelf op onderzoek te gaan .

Saturday: The Bent Moustache
"Those flabby deceitful lying fools, cardboard guitars held by muppet musos. The truth, the life, the nerve, the edge...is held by those that know the best. Beating a pulp from the pop rock schlock hog, we say : "MUSICIAN HEAL MYSELF!" (-- Membranes)

Meer lezen: http://www.myspace.com/thebentmoustacheband

Intrutuesday! New Names!

Beeldend:
Matijs van de Kerkhof

Zaterdag:


performance:
Vector en Ralf

muziek:

the Bent Moustache

Obscuro DJ's:

Harm Lammers
Jelle Saris
DJ Garilibiahanahasapufi

dinsdag 24 augustus 2010

Pessarium op LowLands.
Pessarium trad afgelopen zondag op in een overvolle Ogononogo tent op LowLands!
Love it or hate it. Ontzettend slechte humor of juist zo slecht dat het leuk is. Titels als HoereKloteKut en Bloed Uit Je Piemel vallen nog mee in vergelijking met de performance. Pessariüm maakt er een zooitje van. De intimiderende smerigheid maakt nog net geen rel los, maar dat scheelt niet veel.

OKCers gaan los op LowLands!


De OKC madammekes Liselotte en Nina gooiden hun haren los en zetten de bloemetjes buiten op LowLands. Alle tenten zijn behoorlijk onder gestickerd door het OKC team in de hoop dat de nieuwschierigheid van de LL bezoekers opgewekt werd. Alle 55.628 bezoekers zijn ook welkom op Intrubate!!!!! :)

dinsdag 17 augustus 2010

Intrubate zoekt harde werkers!!


We zoeken nog vrijwilligers om ons op 17, 18 en 19 september tijdens Intrubate Festival te komen versterken .
We zoeken op dit moment nog vrijwilligers voor de volgende functies: opbouw Intrubate, stagehands bij podia/performance, runners, infobalie en afbouw Intrubate.

Vrijwilligers kunnen natuurlijk rekenen op een goede ervaring, gratis entree op de festivaldagen, een heel vet vrijwilligersshirt, en wat te drinken tijdens het werken (en eventueel eten bij lange diensten).

Lijkt het je leuk om mee te werken aan dit bijzondere festival dat in Tilburg plaatsvindt? Meld je aan via frank@intrubate.org. Je wordt dan onderdeel van een jonge en enthousiaste festivalorganisatie, die met ontzettend veel lef en op ongebruikelijke manier het festival organiseert.

Duflan Duflan on Intrubate


¡ Duflan Duflan ! is a project born in February 2008. It features 3 weird musicians also involved in bands such as Innerdeathexperience , Raxinasky , Josie Duflan et les ponettes sauvages .

As a mean entity ¡ Duflan Duflan ! uses analog synthesizers, a bass a drum to propagate virtuous properties of satanic disco-doom and accelerated new wave. On stage, ¡ Duflan Duflan ! celebrates evil and unknown divinities in front of flashy video projections. The band is sometimes accompanied by a saxophonist (Nono - ex garçons) and a trumpetist (Tzii - from Solar Skeletons)

Since May 2008 (their first gig) Duflan has played about 70 gigs in France, Benelux, Italy & Germany. As Duflan music is frantic and powerful, the band has had the occasion to share the stage with Noise/rock/band (The Oxbow, Action Beat, Don Vito, Cercueil…) or Electro-punk/New wave band (Agent side Grinder, Aux raus, Le Prince Harry, Melodik Pinpon…).

Intrubate op Folkwoods


We zagen de modellen Lars en Karlijn van onze poster als een stelletje idiote hippies op Flokkiewoods rond huppelen en we moesten ze natuurlijk even voor jullie vastleggen!!

Intrubate op Folkwoods


Zie hier het fantastische lichaam van Lars! U wel bekend van de Intrubate poster/flyer!

zaterdag 14 augustus 2010

Yet another IntruTuesday!

Hello and goodmorning my Intrubate Friends! Here's another IntruTuesday announcement!

!!!! NEW NAMES !!!!

Friday:

Bands:
- Tzii (B)

Dj's:
DRTMSTR's Spiet-Korset

And the worldwide Première of our film "Pessariüm in the Temple of Doom"

Saturday:

Bands:
- Burn the Iris
- Tim Holehouse

Performance Art:
- Joan Healy (I)
- Peter Fengler

and the title of the performance by Magic Untitled will be "SCHNIETSCH"

Sunday:

KUTperformance:
- Madame Staubwedel - "Kindred Spirit"

Intrubate Exhibition:

-STPH
- Anita Hrnić (New Jacks 2.0)

dinsdag 10 augustus 2010

On Saturday the 18th of september Intrubate will be rocking to a different beat, or rather we will be banging our heads and try to wave both of our long hairs around in circles like metalheads do.

First up is IZAH :


Izah takes elements of metal, hardcore, noise and post-rock and blends these into a dark and melancholic mix of heavy riffing, dynamic sound layering and chaotic drumbattering. With a sound somewhere in between that of bands like Cult of Luna, Converge, Kruger, Mono and Shora, Izah is ready to storm the planet’s barriers.

Armed with black hearts, broken livers and a bad case of musicofilia, the band started working on their sound, which was to encompass a broad range of musical styles and atmospheres, capturing what making music is truly about to the band: spilling their guts through creative ideas. A set was written and in late 2008 the band released their self-produced two song EP, Finite Horizon/Crevice, which they made available for free on their website.


Check out their website and/or their myspace but make sure you listen to their music, it’s quite beautifull, and it rocks and it takes you along for a ride to show you that ‘broad range of musical styles and atmospheres’ . Izah is one of those bands that write over 11 minute songs without boring 5 minute intros and even more boring 5 minute outros and just a minute of fun in between, they make all of those 11 minutes interesting.

You can check them out on these digital places:
www.izahband.com
www.myspace.com/izahband
www.facebook.com/izahband
www.twitter.com/izahband
www.izahband.hyves.nl
www.last.fm/music/izah

The Chase ClubFuck yeah! Also on Friday the 17th on Intrubate: The Chase Club !
Real Local heroes from Eindhoven and they’re an ass-kicking band with guitars, bass, drums and vocals and great songs. Their facebook and myspace page tells us little more than this:

‘Ernst writes , roxa, noortje and jasper joined him. these teenagers also rock with: 69 charger, The reactionaries, A Sonic ensemble, The s5, the grand gala stereo's , Woody & Paul’

and they list these as their influences:
GBV $ Isolater $ the sweatholes $ stooges $ the stone roses $ the replacements

The main reason to visit their sites is to check out some great music and videos
http://www.myspace.com/thechaseclub
and:
http://kingshitandthegoldenboys.blogspot.com
and:
http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/the-chase-club/110943388187?v=info&ref=tsYou echoSome info on You Echo, one of the artists performing on Friday !7th of september at Intrubate.
Another local hero from Tilburg, an artist we’re really glad to have on our little festival. And why are we so happy to have him? Well, simply because what he does is goood. You echo is one of those artists that doesn’t only know how to work the machines and push the buttons, he knows how to make interesting music with it. His myspace is loaded with interesting music and videos, showing his solo work and some of the many collaborations he’s done. Also, check out his website.

From his Myspace:

You Echo = Frans van Gastel
You Echo = 1/2 YouEcho vs. Clemm
You Echo = 1/2 YouEcho vs. Zhuoling
You Echo = 1/2 YouEcho vs. Rigter
You Echo = part of Cabin Music
You Echo = drummer of Clemm
You Echo = all about experiment.

You Echo = "Specialised in making electronica sound as organic as fresh tomatoes. If you like experimental electro-acoustic music, you...you...you...you really need to check this out!”

www.myspace.com/youecho

this is from 'The Fisherman & The Watering Can' series, part 1:

vrijdag 6 augustus 2010

Intrutuesday:: NAMES!

*Yawn* Goodmorning all!
IntruTuesday has arrived upon us once again! We have loads of new names for you, which means even more reason to come to our festival!
Here's the line-up so far:


Friday:

Bands:
- Youecho
- The Chase club
- Duflan Duflan

DJ's:
- OKC dj-team


Saturday:

Bands:
- IZAH

Performance Art:
- Magic Untitled
- Machiel Marsé


Sunday

- Heavy Metal Knikkeren!

- Noise:
Bertin
Kristus Kut
Klitink
Paddo one
Seagal
Heidi Unterpantsch

And a very special jamsession!

More names to be announced next IntruTuesday!

zondag 1 augustus 2010

Intrubate promo

Our official Intrubate promo!

INTRUBATE2010TLB.LIVE171819SPT_NL from INTRUBATE on Vimeo.Video by Robbert Storm